• Verkstad - svetsning

Verkstad

Teknik och kvalitet är viktigt för oss

Holmbergs Ab är ett teknikföretag med drygt 40 anställda. Våra specialområden är byggnadskonstruktioner i stål och aluminium/glas samt inglasningar. Vi tillverkar och monterar bland annat SAPA aluminiumfasader samt levererar och monterar Crawford portsystem. Exempel på våra arbeten ser du på Maxinge, Postens terminaler, hamnterminalen i Västra Hamnen och PAF kontoret. Du kan också läsa mer under fliken "Projekt".

Vi arbetar med alla metaller och utför både enklare jobb och avancerade specialistjobb inom både nytillverkning och reparation. Vår projektledare hjälper även till med ritningar och konstruktioner i AutoCad.

Vår verkstad består av flera avdelningar:

  • allmän verkstad
  • rostfri verkstad
  • svarvverkstad
  • aluminiumverkstad

Allmän verkstad

I allmänna verkstaden gör vi reparationer och nytillverkning, allt från osthyvlar till färjklaffar. Vi reparerar även stora tunga maskiner, fixar propellrar och allt däremellan.

Behöver du enbart material? Vi har ett brett sortiment av olika metallprodukter, läs mer nedan.  

Rostfri verkstad

I rostfria verkstaden tillverkar och konstruerar vi bland annat balkong-, altan- och trappräcken samt utrustning till storkök, transportband och övrigt i rostfritt.

Svarvverkstad

I svarvverkstaden reparerar och tillverkar vi allt som är vanligt förekommande i branschen som hydraulcylindrar, propelleraxlar, bussningar och tappar.
Film: Så här går det till i svarvverkstaden

Södra verkstaden

I södra verkstaden monterar, reparerar och servar vi bland annat entreprenadmaskiner. Här sker också tillverkning av skopor och flak med mera samt installation och service av kompressorer.

Skärhallen

I vår vatten- och plasmaskärare kan vi skära till de flesta material, som t ex stål, glas, keramikplattor, sten, gummi och plast, med hög precision.

Aluminiumverkstad

I vår förstorade aluminiumverkstad jobbar vi med aluminium och glas i SAPA: byggsystem. Här tillverkas fönster, dörrar och fasader.

Materialförsäljning

Vi lagerför plåt, rör, flatstål, balkar, axel- och rundstål, rostfritt, aluminium, svart, mässing, koppar med mera.

Berätta vad du behöver så klipper, sågar, svetsar och böjer vi till önskad storlek, längd eller form. I vår vattenskärare kan vi även skära ut i trä, plast eller glas enligt din ritning eller skiss. Kom in och se vad vi kan fixa till!

Ring eller besök oss och gör din beställning! Verkstaden är stängd på lördagar men det går bra att hämta din beställning i butiken under öppethållningstiderna om vi får din beställning senast på fredagen.